QENDRA E NDIHMES

Fritezat me ajër

Ju mund të gatuani një shumëllojshmëri ushqimesh në fritezën tuaj të ajrit, nga pjatat e para dhe meze deri te mishi dhe ushqimet e detit. Ushqimet e ngrira si copat e pulës, shkopinjtë e mocarelës dhe shkopinjtë e peshkut mund të gatuhen të gjitha duke përdorur teknologjinë e skuqjes me ajër. Ju do të merrni skuqjen në pjesën e jashtme të biftekëve, bërxollave , hamburgerëve dhe krahëve të pulës duke e mbajtur pjesën e brendshme të shijshme dhe të lëngshme. Edhe perimet delikate, filetot e peshkut, kiflet dhe pastat mund të gatuhen në një fritezë me ajër.

Nuk ka nevojë të ngrohni paraprakisht fritezen tuaj të ajrit. Thjesht vendosni ushqimin direkt në koshin e skuqjes, zgjidhni kohën dhe temperaturën tuaj ose zgjidhni një nga 6 opsionet e gatimit të para-programuara. Friteza i ajrit do t’ju lajmërojë me një bip të dëgjueshëm kur ushqimi juaj të jetë gati. Afër fundit të ciklit mund të kontrolloni nëse ushqimi juaj është gatuar dhe të rregulloni gjatësinë e ciklit të gatimit sipas nevojës.

Përpara pastrimit, sigurohuni që friteza e ajrit të jetë shkëputur nga priza dhe të jetë ftohur plotësisht. Hiqni koshin e skuqjes që nuk ngjit dhe tiganin dhe lajeni në ujë të nxehtë dhe me sapun. Pjesa e jashtme e tiganit me ajër mund të fshihet me një leckë të butë të lagur. Mos përdorni pastrues të ashpër ose sfungjerë. Mund ta pastroni pjesën e brendshme thjesht duke e fshirë me një leckë të lagur.

Shumica e ushqimeve, duke përfshirë ushqimet e ngrira, nuk kërkojnë fare vaj. Nëse dëshironi një gatim ekstra krokante, vetëm një fije e lehtë e vajit bimor do ta bëjë këtë. Ushqimet e freskëta, si krahët e pulës, do të kërkojnë një fije vaji për të pasur një pamje të skuqur dhe të freskët.

Furrat Elektrike

Vendndodhja UP është për bukë dhe pasta të ngrira dhe vendndodhja DOWN është për Simite dhe pjekje.

Pastroni duart me ujë të nxehtë me sapun sipas udhëzuesit tuaj të përdorimit. Mund ta vendosni tiganin dhe rrjetën e zierjes në pjatalarëse (shënim: kjo mund të ndryshojë ngjyrën).

Shumica e prodhuesve të punimeve të qelqit nuk e rekomandojnë përdorimin e tyre në çdo lloj furre elektrike.
 

Po, por mos e lini të ketë kontakt me elementët e ngrohjes. Mos e përdorni për të mbuluar tabakanë e thërrimeve.

Makinë kafeje

Temperatura ideale për pirjen e kafesë është midis 83℃ (180℉) dhe 95℃ (203℉). Gama e saj ideale e temperaturës për ta mbajtur kafen të ngrohtë është midis 60℃ (140℉) dhe 75℃ (167℉).

Pllaka ngrohëse nuk është projektuar për të ringrohur kafe të ftohtë. *Këshillë: Mënyra më e mirë për të ngrohur kafen e ftohtë është me mikrovalë. Mos e derdhni përsëri kafenë e ftohtë nëpër rezervuarin e ujit të kafebërësit – kjo do të shkaktojë bllokim ose do të dëmtojë prodhuesin e kafesë.”

Jo. Asnjëherë mos e vendosni karafën (Mbajtesja e qelqit e kafes) mbi sobë ose në mikrovalë.

Pastrimi i aparatit tuaj të kafesë zgjat jetën e tij. Frekuenca e sugjeruar e pastrimit është në baza mujore nëse e përdorni çdo ditë.

Përzierësit

Jo domosdoshmërisht. Zakonisht nuk do të jeni në gjendje t’i dëgjoni ndryshimet përveçse kur ndodh nga e ulëta në të lartë.

Të gjitha rrahësit, gatuesit e brumit dhe bashkusat e mixerit milkshake janë të kromuar. Fletet janë çelik inox, me përjashtim të boshtit i cili është i kromuar. Ne rekomandojmë që të lani të gjitha aksesorët me dorë dhe t’i thani ato menjëherë për të zgjatur jetën.

Hekuri

Jo. Përdorni vetëm ujë të pastër ose ndiqni udhëzimet në Udhëzuesin e Përdoruesit.

Ruajeni hekurin në një pozicion vertikal. Asnjëherë mos e mbështillni kordonin rreth hekurit. Zbrazni të gjithë ujin nga hekuri. Është më mirë të mos e ruani hekurin në zona me pluhur, si p.sh. dhoma lavanderi ku pluhuri mund të vendoset në hapjen e rezervuarit të ujit; pluhuri përfundimisht do të shkaktojë bllokim dhe do të parandalojë që hekuri të avullojë.

Uji i rubinetit rekomandohet sepse ka minerale në të që në fakt i “sezojnë” pjesët e brendshme. Megjithatë, në zonat me ujë të fortë, përdorni një kombinim të shisheve dhe ujit të rubinetit.

Blenderat

Po. Gjithmonë mbulojeni akullin me një lëng dhe përpunojeni në tufa të vogla duke përdorur shpejtësinë më të lartë të disponueshme. Pulsoni derisa të jeni të kënaqur me perzierjen.

Po. Gjithmonë përpunoni në grupe të vogla dhe aktivizoni dhe fikni pulsin (duke kufizuar kohën e funksionimit) derisa përzierja të jetë në strukturën e dëshiruar. Këshillë e dobishme: Ndaloni dhe tundeni ose përziejeni enën shpesh.

Po. Mund të përzieni orizin dhe fasulet në blender për të bërë miell. Ne ju rekomandojmë që të kufizoni sasinë në 2 filxhanë ose më pak në të njëjtën kohë.

Përpunoni në tufa të vogla. Pritini ushqimin në copa të vogla dhe hidheni në enë. Shtoni ujë të ftohtë. Përdorni shpejtësi dhe puls të lartë. Tundeni ose përzieni shpesh dhe më pas kullojeni.

Shtrydhëse frutash e perimesh

Po, perimet mund të përdoren në nxjerrjen e lëngjeve.

Po, njësia është e qëndrueshme në banak dhe duhet të qëndrojë në vend me pak lëvizje gjatë përdorimit. Shtrydhësi i frutave mund të lëvizë pak kur ndizet për herë të parë pasi motori rritet shpejt në shpejtësinë e plotë.

Ngrohës uji Elektrik

Kjo varet nga kazani (madhësia 1L kundrejt 1,7L dhe vlerësimi i ngrohësit), temperatura fillestare e ujit, sasia e ujit dhe lartësia.

Po, por doreza mbetet e ftohtë në prekje.
Cili është materiali i anijes?
Varet nga modeli. Materialet e zakonshme janë çeliku inox, qelqi dhe plastika. Të gjithë kazanët janë pa BPA në zonat e vlimit.

Varet nga modeli. Materialet e zakonshme janë çeliku inox, qelqi dhe plastika. Të gjithë ngrohësit janë pa BPA në zonat e vlimit.

Tenxhere orizi

Lloji i orizit: gota ujë Raportet: oriz oriental i butë: 2 gota ujë, 1 filxhan oriz Basmati/   oriz i fortë indian: 1,5 gota ujë, 1 filxhan oriz Varietetet e orizit kafe: 2 gota dhe 2 lugë ujë, 1 filxhan oriz

Pasi të jetë zier orizi, duhet mbajtur në pozicion të ngrohtë për 15 minuta.

Për rezultate më të mira, mos e hapni njësinë menjëherë pasi të ketë përfunduar cikli i gatimit. Orizi duhet të lihet të qëndrojë për disa minuta përpara se ta servirni. Përziejeni orizin tërësisht përpara se ta shërbeni. Mos e mbani orizin të ngrohtë për më shumë se 12 orë. Për oriz më të butë, lëreni orizin dhe ujin të zhyten në tenxheren e brendshme për 10 deri në 20 minuta përpara se ta gatuani. MOS përdorni enë metalike ose objekte të mprehta pasi kjo do të dëmtojë veshjen jo ngjitëse të tenxhere të brendshme. Mos e ngrohni përsëri orizin pasi njësia të jetë shkëputur nga priza. Zbrazni filxhanin e kolektorit të kondensimit pas çdo përdorimi.

Toster

Butoni i shkrirjes përdoret për të pjekur ushqime të ngrira. Kur zgjidhet ky opsion, tosteri do të shkrijë automatikisht ushqimin tuaj dhe më pas do ta thekë atë me një hap të thjeshtë.

Për të pastruar tostin tuaj, ju lutemi shihni hapat e mëposhtëm të pastrimit: Pas përdorimit dhe para pastrimit, shkëputni kordonin e rrymës nga priza dhe prisni që ai të ftohet. Fshijeni pjesën e jashtme të tosterit me një leckë të lagur dhe më pas thajeni me një leckë tjetër ose peshqir letre. Mos përdorni pastrues gërryes; ata do të dëmtojnë fundin e tostieres . PARALAJMËRIM: Mos përdorni artikuj të mprehtë ose të mprehtë për të pastruar pjesën e brendshme të tosterit; kjo mund të dëmtojë tosterin. Prekni lehtë anën e bukës për të hequr thërrimet e kapur në dhomën e bukës. Hiqeni tabakanë e thërrimeve dhe zbrazeni. Fshijeni tabakanë me një leckë të lagur ose vendoseni në raftin e sipërm të makinës larëse enësh për pastrim. Sigurohuni që ta vendosni përsëri tabakanë e thërrimeve në tostiere përpara se ta përdorni përsëri. PARALAJMËRIM: Zbrazni shpesh tabakën e thërrimeve. Thërrmimet do të grumbullohen në tabaka e thërrimeve dhe mund të marrin flakë nëse nuk zbrazen periodikisht. Fshijeni sipërfaqen që nuk ngjit në pjesën e sipërme të vrimave të bukës me një leckë të lagur dhe thajeni me një leckë tjetër ose peshqir letre.

Mikrovalë

(1) Vendosni disa copa limoni (ose disa lugë çaji lëng limoni) në furrë dhe përdorni modalitetin e mikrovalës me fuqi të lartë për të gatuar për 2 ~ 3 minuta. (2) Vendosni një filxhan çaj të zi në furrë dhe përdorni fuqi të lartë për të ngrohur për 2 ~ 3 minuta. (3) Vendosni disa lëkura portokalli në furrë dhe përdorni fuqi të lartë për t’u ngrohur për 1 minutë.

Furra me mikrovalë duhet të vendoset e sheshtë në një mjedis të ajrosur, të thatë dhe jo korrozive dhe të mbahet larg nxehtësisë dhe avullit. Furra me mikrovalë duhet të mbahet larg antenave të televizorit, radios dhe mikrovalës (përgjithësisht më shumë se 5 metra), përndryshe do të gjenerojë ndërhyrje.

1) Fikni fuqinë përpara pastrimit; (2) Pastroni sipërfaqen e mikrovalës: Përdorni një copë leckë për ta pastruar me detergjent dhe ujë të ngrohtë. Mos përdorni detergjent gërryes dhe enë pastrimi; (3) Pastroni derën e furrës: Përdorni një leckë të ngrohtë dhe të lagur për të fshirë derën, si dhe të dy anët e derës dhe xhamit, mbyllësin dhe pjesët ngjitur. Mos përdorni detergjent gërryes; (4) Kini kujdes kur pastroni panelin e kontrollit. Mos përdorni shumë ujë. Përdorni një leckë të butë me sasinë e duhur të ujit për ta fshirë. Asnjë gërvishtje. Mos përdorni pastrues gërryes.

(a) Mikrovala ka përshkueshmërinë më të lartë të mikrovalës (b) Rezistent ndaj nxehtësisë ndaj temperaturave mbi 120℃(248℉) (c) Asnjë lëndë e dëmshme nuk shpëton gjatë përdorimit të mikrovalës

Produktet ne Shporte
Fillo shkruaj per produktin qe po kerkoni
Shop
0 Wishlist
0 items Cart
My account